Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Квітень » 16 » Моя майбутня професія
15:55
Моя майбутня професія

"Моя майбутня професія" - під такою назвою пройшов спільний захід Державної служби зайнятості та соціально-психологічної служби для учнів 11 класів. Провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Диканської районної філії Полтавського ОЦЗ Лариса Дмитренко спільно з практичним психологом НВК Інною Рокотянською провели урок професійного спрямування. 
В рамках заходу було презентовано послуги служби зайнятості, зокрема можливість та доцільність проведення тестування для старшокласників, в тому числі інтернет - тестування за європейською методикою «Magellano Університет». Учні ознайомилися з професіографічними путівниками актуальних на ринку праці професій, інформаційними довідниками «Атлас нових професій для України», «Професії майбутнього». Відбулася презентація плакатів «Дерево професій моєї родини» та «Барометр професій». Школярі активно включилися в роботу заходу: опрацювали 20 найпопулярніших навичок, які найчастіше вимагаються роботодавцями від кандидатів на посади та 8 навичок, які повинен мати кожен у 18 років. «Опанування якомога широкого набору навичок є фундаментальними для кожної професії» - говорили фахівці та наголошували, що слухання і розуміння співрозмовника, робота в команді, навички переконання, ораторського мистецтва є комунікативними та управлінськими вміннями. 
Під час проведення батлу «ТОП-10 навичок XXI сторіччя» старшокласники разом з психологом розглянули низку дій та прикладів щодо вмінь шукати якісну інформацію, орієнтуватися на результат, логічно міркувати, мотивувати до праці, управляти своїми почуттями, емоціями, аналізувати ситуації і т.п. В процесі спілкування учні переглянули декілька серій розважально – освітнього серіалу «Пошук роботи» та відеоролики із циклу «Вибір професії».
Маємо надію, що профорієнтаційний захід дасть можливість старшокласникам усвідомити та прийняти найважливіші рішення в житті щодо професійного самовизначення та побудови кар’єри.

Фахівець служби зайнятості Дмитренко Л.В цікаво та доступно розповіла старшокласникам про  сучасні орієнтири на ринку праці, запропонувала ознайомитися з різними найпопулярнішими серед молоді професіями. Учні презентували власні професійні дерева родини. 

 

Переглядів: 133 | Додав: ІННЕТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar