Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Квітень » 18

Протягом жовтня працівники соціально-психологічної служби Чипенко Л.Ю та Рокотянська І.О сприяли веселому та корисному відпочинку п'ятикласників під час перерв. Сучасні школярі багато часу проводять за гаджетами і дуже мало рухаються та нерозумно організовують своє дозвіття. саме тому практичний психолог разом із соціальним педагогом грали з дітьми у настільні профілактичні ігри, розучували руханки, виконували вправи на релаксацію та зниження напруги. Більшість школярів були досить активними. І у деяких класах уже стало традицією організовувати цікаві перерви. 

... Читати далі »

Переглядів: 134 | Додав: ІННЕТ | Дата: 18.04.2019 | Коментарі (0)

 Робота практичного психолога Рокотянської І.О щодо реалізації програми психологічного супроводу адаптації п'ятикласників до навчання у середній школі розпочалася з вересня. Головними завданнями адаптаційного періоду є допомога дітям у знайомтсві (один з одним, з вичтелями, з новою навчальною ситуацією, зі школою та шкільними правилами). В процесі адаптації практичний психолог проводить діагностикі рівня особистісної та шкільної адаптованості за методиками А.В Фурмана та Н. Г Лусканової, розвивальні заняття, спостереження за поведінкою учнів, моніторинг їх успішності, конкультування батьків, учнів та вчителів. У ході занять учні складають портрет п'ятикласника, працюють над подоланням труднощів навчання у 5 класі. Адаптаційний процес вцілому протікає неоднорідно. Тому практичний психолог у кінці І семестру проводить повторну діаностику рівня адаптації, надає рекомендації за результатами. Протягом адаптаційного періоду у закладі проводиться 2 психолого-педагогічні консил ... Читати далі »

Переглядів: 108 | Додав: ІННЕТ | Дата: 18.04.2019 | Коментарі (0)

07 вересня 2018  практичний психолог рокотянська І.О приймала участь у  спільному засіданні працівників психологічної служби у системі освіти Полтавської області та начальника відділу психологічного супроводу та соціально-педагогічної роботи ДНУ Інституту модернізації змісту освіти, к. пед. наук, Флярковської Ольги Василівни «Психологічне забезпечення та соціально-педагогічний патронаж у Концепції нової української школи», проведеного ПОІППО.Протягом засідання були обговорені важливі питання діяльності психологічної служби у системі освіти України. На питання учасників наради відповіла начальник відділу психологічного супроводу та соціально-педагогічної роботи ДНУ Інституту модернізаці ... Читати далі »

Переглядів: 116 | Додав: ІННЕТ | Дата: 18.04.2019 | Коментарі (0)