Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

#Мирдружба #Стопбулінг Під таким девізом сьогодні,19 вересня, у нашому закладі пройшли заходи до Дня миру у рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу. Уже зранку усі бажаючі взяли участь у створенні "Топ найкращих асоціацій про мир". Молодші школярі побували у гостях у казки, взяли участь у вікторині "Казки про дружбу", отримали солодкі призи. Швидко приймали рішення учні 5-6 класів у квесті. Вони розглядали ситуації, які мали ознаки булінгу чи насильства. Старшокласники розгадували тематичний кросворд. Організатори та модератори заходів - працівники соціально-психологічної служби.

... Читати далі »

Переглядів: 97 | Додав: ІННЕТ | Дата: 11.02.2020 | Коментарі (0)

Про те, яким має бути подружжя обговорювали учні 10 класу на годині психолога. Дівчата та хлопці складали портрети своїх майбутніх половинок за допомогою метофоричних карт "Persona". Кожен мав змогу створити свій власний образ чоловіка та дружини,визначити якості особистості та найкращу  взаємодію у стосунках. Зробити свідомий вибір дуже важливо для жахливого сімейного життя. Саме цю ідею намагалася донести до підлітків практичними вправами психолог Рокотянська І.О. 

 

Переглядів: 87 | Додав: ІННЕТ | Дата: 11.02.2020 | Коментарі (0)

Початок вересня.Час адаптації та згуртування класних колективів.Практичні вправи зі згуртування учнівських колективів з використанням МАК " Майстер казок" провела протягом вересня практичний психолог Рокотянська І.О. Учні складали казки про країни,розповідали про їх жителів, закони та традиції,які діють у країні, знаходили шляхи зі складних ситуацій, які виникали неочікувано для мешканців країн.


 

 

Переглядів: 120 | Додав: ІННЕТ | Дата: 11.02.2020 | Коментарі (0)

04.09.19 року відбулося знайомство батьтків першокласників з практичним психологом Рокотянською І.О. на батьківських зборах практичний психолог розповіла присутнім про особливості діяльності працівників психологічної служби у закладі, ознайомила з графіком роботи та розташуванням кабінету. Спілкування відбулося у атмосфері дружної співпраці та діалогу. батьки задавали запитання щодо психологічного супроводу дітей у 1 класі. Психолог наголосила на необхідності підписання дозволу на співпроацю з психологом, спираючись на відповідні нормативно-правові документи.  Інна Олександрівна запропонувала батькам ознайомитися з діяльністю соціально-психологічної служби закладу на сайті служби. 

Переглядів: 104 | Додав: ІННЕТ | Дата: 09.09.2019 | Коментарі (0)

6 червня 2019 року психолог Рокотянська І.О була учасником ІІІ науково-практичної школи з питань аутизму "Сучасні сметоди діагности та лікування первазивних розладів розвитку у підлітків".   Науково-практична конференція була пронизана результатами наукових досліджень та спостережень дитячих неврологів, психіатрів та психологів України. Важливою була інформація про роль дітей з особливими освітніми потребами у ситуаціях булінгу. 

 

... Читати далі »

Переглядів: 152 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

У травні  на базі Диканського НВК відбувся семінар-практикум  для батьків та  фахівців, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами. Розглядали питання організації інклюзивного навчання в закладах освіти. З виступом «Складання індивідуальної програми розвитку для дітей з
особливими освітніми потребами» виступила Дмитрієнко Ірина Геннадієвна, завідуюча
реабілітаційним відділенням Полтавського НРЦ. Практичний психолог вищої категорії
Диканського НВК імені М.В.Гоголя Рокотянська Інна Олександрівна підготувала
презентацію з практичними вправами «Формування позитивної соціальної стигматизації у
взаємодії з дітьми з особливими освітніми потребами». Вчитель-логопед відділу освіти,
сім’ї, молоді та спорту РДА Рудик Наталія Василівна розкрила питання « Взаємодії
логопеда, педагогів, батьків в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».

... Читати далі »

Переглядів: 187 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

Учні 11-х класів разом з практичним психологом Рокотянською І.О побували на екскурсії у районному центрі зайнятості. Так, 8 травня цього року, учні 11-го класу Диканського НВК ім. М.В.Гоголя відвідали Диканську районну філію Полтавського ОЦЗ та поділилися своїми життєвими та професійними планами з фахівцями. Учні були проінформовані про послуги служби зайнятості, можливість пройти тестування та отримати інформацію про свої психологічні здібності. Також старшокласники ознайомилися з професіографічними путівниками, паспортами підприємств, які є потенційними роботодавцями в районі, переглянули інформацію про вакансії. В ході зустрічі учням було презентовано та роздано інтерактивні буклети «Навігатор вибору професії» та Флаєри «Пізнай себе-знайди роботу». Час промайнув швидко та продуктивно, було безліч запитань, що дає нам надію на своєчасне усвідомлення вибору молодими людьми професії, навчального закладу, а в подальшому раціонального працевлаштування ... Читати далі »

Переглядів: 91 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

Акція до всесвітнього дня поширення інформації про аутизм.

            У сучасному світі аутизм діагностують у одного з 59 дітей. Розлад аутистичного характеру - це не хвороба, а стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку. Люди з аутизмом - різні. Серед них є ті, хто може вирішувати складні математичні задачі і володіє феноменальною пам'яттю, а є люди і з середніми здібностями. Як і всі, вони відчувають потребу в спілкуванні. Їм завжди є що сказати, проте складно це зробити. Тому потрібно вчасно знайти альтернативний спосіб комунікації з ними.   Саме тому до Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм у нашому закладі було проведено цікаву акцію «Краплинки радості». Усі охочі мали змогу взяти у ній участь. Оскільки дітей з аутизмом називають – діти дощу, то символом акції стали кольорові краплинки. Практичний психолог Рокотянська І.О разом з учням ... Читати далі »

Переглядів: 198 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

        20 березня 2019 року на базі Стасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.М.Башкирцевої відбувся районний семінар-практикум для практичних психологів і соціальних педагогів на тему: «Запобігання насильству в сім’ї і освітньому середовищі». У навчальній частині семінару практичний психолог Стасівської ЗОШ І-ІІІ ст. Одинець І.М. на високому рівні провів заняття з елементами тренінгу «Запобігання насильству в сім’ї у діяльності практичного психолога». Переглянули відеопрезентацію «Запобігання булінгу в освітньому середовищі» практичного психолога Великобудищанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Яківець Р.А. і стали учасниками воркшопу «Ненасильнецьке спілкування» та «Використання метафоричних карт «Персона» та «Персоніта» з питань профілактики насильства. Практичний психолог Диканського НВК імені М.В.Гоголя Рокотянська І.І. ознайомила присутніх з сучасними відновними ... Читати далі »

Переглядів: 168 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

10 квітня у Полтавському ОІППО стартувала обласна авторська творча майстерня для практичних психологів на тему «Психологічна підтримка батьків дітей з особливими освітніми потребами».  Керівник майстерні – Сухіна Н. В., практичний психолог Полтавського навчально-реабілітаційного центру Полтавської обласної ради; куратор – Хорошева Т. В., методист центру практичної психології і соціальної роботи ПОІППО.  У першому засідання взяли участь 40 практичних психологів з закладів освіти області та інклюзивно-ресурсних центрів (з 9 ІРЦ), серед них і наш практичний психолог Рокотянська І.О. Були опрацьовані такі питання: принципи та напрямкироботи практичного психолога з батьками, орієнтовані на інтереси сім'ї; особливості функціонування сімей, в яких виховуються діти з особливостями психофізичного розвитку, стадії прийняття. Вправа «Бар’єри та ресурси» стала важливим етапом роботи учасників над усвідомленням вла ... Читати далі »

Переглядів: 103 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 13 14 »