Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Серпень » 29

6 червня 2019 року психолог Рокотянська І.О була учасником ІІІ науково-практичної школи з питань аутизму "Сучасні сметоди діагности та лікування первазивних розладів розвитку у підлітків".   Науково-практична конференція була пронизана результатами наукових досліджень та спостережень дитячих неврологів, психіатрів та психологів України. Важливою була інформація про роль дітей з особливими освітніми потребами у ситуаціях булінгу. 

 

... Читати далі »

Переглядів: 151 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

У травні  на базі Диканського НВК відбувся семінар-практикум  для батьків та  фахівців, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами. Розглядали питання організації інклюзивного навчання в закладах освіти. З виступом «Складання індивідуальної програми розвитку для дітей з
особливими освітніми потребами» виступила Дмитрієнко Ірина Геннадієвна, завідуюча
реабілітаційним відділенням Полтавського НРЦ. Практичний психолог вищої категорії
Диканського НВК імені М.В.Гоголя Рокотянська Інна Олександрівна підготувала
презентацію з практичними вправами «Формування позитивної соціальної стигматизації у
взаємодії з дітьми з особливими освітніми потребами». Вчитель-логопед відділу освіти,
сім’ї, молоді та спорту РДА Рудик Наталія Василівна розкрила питання « Взаємодії
логопеда, педагогів, батьків в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».

... Читати далі »

Переглядів: 186 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

Учні 11-х класів разом з практичним психологом Рокотянською І.О побували на екскурсії у районному центрі зайнятості. Так, 8 травня цього року, учні 11-го класу Диканського НВК ім. М.В.Гоголя відвідали Диканську районну філію Полтавського ОЦЗ та поділилися своїми життєвими та професійними планами з фахівцями. Учні були проінформовані про послуги служби зайнятості, можливість пройти тестування та отримати інформацію про свої психологічні здібності. Також старшокласники ознайомилися з професіографічними путівниками, паспортами підприємств, які є потенційними роботодавцями в районі, переглянули інформацію про вакансії. В ході зустрічі учням було презентовано та роздано інтерактивні буклети «Навігатор вибору професії» та Флаєри «Пізнай себе-знайди роботу». Час промайнув швидко та продуктивно, було безліч запитань, що дає нам надію на своєчасне усвідомлення вибору молодими людьми професії, навчального закладу, а в подальшому раціонального працевлаштування ... Читати далі »

Переглядів: 91 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

Акція до всесвітнього дня поширення інформації про аутизм.

            У сучасному світі аутизм діагностують у одного з 59 дітей. Розлад аутистичного характеру - це не хвороба, а стан, який виникає внаслідок порушення розвитку головного мозку. Люди з аутизмом - різні. Серед них є ті, хто може вирішувати складні математичні задачі і володіє феноменальною пам'яттю, а є люди і з середніми здібностями. Як і всі, вони відчувають потребу в спілкуванні. Їм завжди є що сказати, проте складно це зробити. Тому потрібно вчасно знайти альтернативний спосіб комунікації з ними.   Саме тому до Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм у нашому закладі було проведено цікаву акцію «Краплинки радості». Усі охочі мали змогу взяти у ній участь. Оскільки дітей з аутизмом називають – діти дощу, то символом акції стали кольорові краплинки. Практичний психолог Рокотянська І.О разом з учням ... Читати далі »

Переглядів: 195 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

        20 березня 2019 року на базі Стасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.М.Башкирцевої відбувся районний семінар-практикум для практичних психологів і соціальних педагогів на тему: «Запобігання насильству в сім’ї і освітньому середовищі». У навчальній частині семінару практичний психолог Стасівської ЗОШ І-ІІІ ст. Одинець І.М. на високому рівні провів заняття з елементами тренінгу «Запобігання насильству в сім’ї у діяльності практичного психолога». Переглянули відеопрезентацію «Запобігання булінгу в освітньому середовищі» практичного психолога Великобудищанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Яківець Р.А. і стали учасниками воркшопу «Ненасильнецьке спілкування» та «Використання метафоричних карт «Персона» та «Персоніта» з питань профілактики насильства. Практичний психолог Диканського НВК імені М.В.Гоголя Рокотянська І.І. ознайомила присутніх з сучасними відновними ... Читати далі »

Переглядів: 168 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

10 квітня у Полтавському ОІППО стартувала обласна авторська творча майстерня для практичних психологів на тему «Психологічна підтримка батьків дітей з особливими освітніми потребами».  Керівник майстерні – Сухіна Н. В., практичний психолог Полтавського навчально-реабілітаційного центру Полтавської обласної ради; куратор – Хорошева Т. В., методист центру практичної психології і соціальної роботи ПОІППО.  У першому засідання взяли участь 40 практичних психологів з закладів освіти області та інклюзивно-ресурсних центрів (з 9 ІРЦ), серед них і наш практичний психолог Рокотянська І.О. Були опрацьовані такі питання: принципи та напрямкироботи практичного психолога з батьками, орієнтовані на інтереси сім'ї; особливості функціонування сімей, в яких виховуються діти з особливостями психофізичного розвитку, стадії прийняття. Вправа «Бар’єри та ресурси» стала важливим етапом роботи учасників над усвідомленням вла ... Читати далі »

Переглядів: 103 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

Відбувся обласний етап щорічного фестивалю-конкурсу "Молодь за здоровий спосіб життя". Команда Диканського НВК "Фабрика здоров'я" в оновленому складі та на чолі з керівниками Чипенко Л.Ю та Рокотянською І. О посіли 4 місце. Це був дебют нових учасників команди. Молодці! 

Переглядів: 114 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

Відбулося чергове тренінгове заняття для учителів НУШ під назвою "Ключові моменти вікової психології, медіаграмотності та спеціальної педагогіки". Практичний психолог Рокотянська І.О  провела вправу з метафоричними картами "Учень НУШ" . Вчителі висловлювали свої очікування від майбутніх першокласників, озвучували свої відчуття щодо роботи з майбутніми першокласниками. Учителі активно брали участь у діловій грі "Готовність до школи". У ході проведення вправи "Новини" присутні зробили висновок про те, що одну і ту ж інформацію можна подати по-різному, залежно від запиту.  Психолог надала інформацію про нормативно-правове забезпечення у сфері інклюзивної освіти, розповіла про реорганізацію спеціальних навчальних закладів, наголосила на основних термінах та складових інклюзивного підходу. Додатковий час було відведено на розгляд індивідуальної програми розвитку. Завершилося заняття традиційно- притчею, рефлек ... Читати далі »

Переглядів: 102 | Додав: ІННЕТ | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)