Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 23 » Тренінг «Процедура встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми»
14:47
Тренінг «Процедура встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми»

11-12 серпня у Полтаві відбувся тренінг «Процедура встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми». Для його проведення організатори БО «Світло надії» у партнерстві з Управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавської ОДА,  запросили досвідчених тренерів Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ) Наталію Заїкіну із Запоріжжя та Олену Кальбус зі Львова. Дводенний семінар-тренінг провели для посадових осіб районних державних адміністрацій Полтавської області, які саме і відповідальні за цей напрямок. Представником Диканського району стала практичний психолог гімназії Рокотянська І.О. Актуальність навчання зумовлена тим, що лише за 2016-ий рік в Україні за даними Представництва МОМ в Україні вже виявлено 491 випадок торгівлі людьми.

Під час тренінгу учасникам було надано грунтовні теоретичні знання щодо визначення поняття «торгівля людьми», її причин, ознак, форм та індикаторів; опрацювано нормативно-правову базу з протидії торгівлі людьми в Україні (як національне, так і міжнародне законодавство),   виконували практичні вправи в міні-групах щодо правил та принципів проведення опитування в процесі ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми, процедури підготовки документів для встановлення статусу, працючи з конкретними історіями постраждалих, учасники брали активну участь в усіх завданнях. Значний час виділили для вивчення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми: виявлення, ідентифікація та надання допомоги постраждалим, детально опрацювали  процедуру встановлення статусу.

Проект «Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Полтавській області» реалізується БО «Світло надії» у партнерстві з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні за підтримки Державного департаменту США.

 
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 165 | Додав: ІННЕТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar